English

История «  

Цели и принципи «  

Партньори «  

  
     Всичко започва през 1989г. със създаването на СД „ВИВА-М”, със седалище малка жилищна постройка в центъра на гр.Плевен. Събирателното дружество се занимава с различни по вид дейности в хранителната и машиностроителната индустрия.
     1991г. колектива на фирмата създава машина за изработка на раменни вати от дунапрен – модел класик.
     1993г. година в България се разраства търсенето на раменни подплънки и фирмата се премества в друго помещение, като разширява дейността си с изработката на гладачни преси. Постепенно фирмата увеличава капацитета си, стремейки се към разработка на нови модели раменни вати.

     През май 1998 година фирма „ВИВА-М” се закрива. Основана е фирма „ВАТЕКС” ЕООД със собственик Красимир Тонев. „ВАТЕКС” започва дейността си като семейна фирма с производство на раменни подплънки, фитили (гугли) и гладачна техника.

Oт 2000 година фирма „ВАТЕКС” е официален представител за централна северна България на фирмите:

- „И.Н.А. Трейдинг” ООД, гр. София - многообразие от продукти и услуги, необходими за оборудването и функционирането на конфекционните предприятия - машини, CAD/CAM системи, CAD-сервиз, основни и спомагателни материали, резервни части и приспособления, гаранционен и извънгаранционен сервиз, информационни семинари и техническо обучение на специалисти.
- „АРБАНАСИ” АД, гр. Велико Търново - производител на нетъкан текстил и изделия от нетъкан текстил.


     2002г. Ватекс разширява продуктовата си гама с изрязване на прави и веревни ленти от текстилни материали.
     2006г. Стартира проект за нова, собствена, производствено-складова база с офис и магазин. Фирмата ще разполага със самостоятелна сграда с разгънатата застроена площ над 3000кв.м. Строителната площадка се намира на входния път от гр.София, срещу завод Яна.
     2009г. Новата сградата е на етап груб строеж и фирмата все още се намира в сградата на бившия ресторант към хотел "Сторгозия"

     Днес фирмата разполага с 40 служителя. Разработени са над 3500 модела раменни вати и над 150 модела фитили. Разработката на нови модели е съгласувана с изискванията на клиентите. Продукцията на фирмата е позната и на чуждестранния пазар - ЕС, САЩ, Турция, Русия и др. Заедно с продуктите на нашите партньори, предлагаме произведени от нас спомагателни материали и аксесоари за конфекционната промишленост.

Новини | Специални оферти | Продукти | За нас | Контакти                                          Създаден от Кирил Тонев  © Ватекс ЕООД